Fin Alfred modtager sydsjællandsk visepris

Fin Alfred modtog Viseprisen på Musik over Præstø Fjord festival 2022. I baggrunden festivalens leder Anne Grete Kamilles.

Musik over Præstø Fjord stiftede og uddelte i sommerens løb Viseprisen i samarbejde med Visens Venner, og den allerførste prismodtager blev Fin Alfred. Han modtog prisen i starten af august 2022 på Musik over Præstø Fjords festival og kvitterede med en koncert med sange om krig og fred. Folkemusikmagasinet rootszone.dk skrev efterfølgende at:

“Fin Alfreds og Mortens koncert i Viseteltet efter prisoverrækkelsen var en velkomponeret tematisk demonstration af sange med bid og med antimilitaristiske holdninger – sange helt i Pete Seegers ånd, og en dansk version af ”Where Have All the Flowers Gone” var da også med i programmet. Eftermiddagen indledtes med Poul Sørensens stærke og evigt aktuelle sang fra 1936 om ”Den Tapre Landsoldat”, om soldatens barske lod som kanonføde for verdens krigsgale herrers vanvittige påfund. ”

Du kan læse resten af anmeldelsen her

Her finder du Fin Alfreds musik

På hjemmesiden www.folkshop.dk finder du et bredt udvalg af Fin Alfreds mange udgivelser. Det gælder også det prisvindende album ‘Håndværkersange og Skæmteviser fra København og omegn’ som modtog en Danish Music Award som Årets Danske Visealbum. i 2002. Indeholder i alt 27 spor. Politikens anmelder Thorbjørn Sjögren skrv bl.a.:

”Fin Alfred har en instinktiv sans for at aflevere sangene med en fin blanding af loyalitet og robust humor. Her er tale om dansk folkelighed i sin mest ægte og spillevende form. Anbefales både til dem der kan huske disse sange, og til dem der aldrig har hørt dem. ”  – Politiken

Musikere på albummet:

Fin Alfred (Sang, harmonika og strenge), Anders Hofset (Kontrabas), Claus Fossing (Trommer, perk.) & Morten Alfred (Guitarer)

Se mere om Fin Alfreds udgivelser på hans hjemmeside: www.finalfred.dk

SPRITNYT JUBILÆUMS ALBUM FRA FIN ALFRED LARSEN 🇩🇰

For jer som bl.a. får jeres musik via Spotify, så tjek lige folkesanger og traditionsbærer Fin Alfred’s spritny jubilæums-album ud her. Fin fik en banjo af sin mor da han fyldte 10 år med lovning på 1 kr. for hver ny sang han lærte. På albummet kan du høre et bredt udpluk af de mange, mange sange som han har rejst rundt og sunget igennem et langt liv med ‘det syngende folk’, som han kalder alle dem han har lært sangene af. P.S. Tillykke også til Fin med de 80 år her d. 25 oktober! 

Spillefolkenes Hemmeligheder – en rejse i dansk folkemusik!

Podcast-serien Spillefolkenes Hemmeligheder har været på besøg hos Fin Alfred og spurgt ham om hvad det er de gamle frække sange kan, og om han tror at de stadig kan få nogen til at rødme:

– De gamle frække sange har meget at byde på hvis de bliver sunget de rigtige steder, og hvis de har lidt historie der perspektiverer dem. Og kærlighed og sex er jo altid på mode, det er jo ikke sådan noget der bare forsvinder

Hør interviewet med Fin Alfred og flere andre sangere og spillemænd i Spillefolkenes Hemmeligheder på: RadioFolk.dk. Her kan du i øvrigt også høre podcast-serien Katten i Sækken som handler om den danske folkemusikscene lige nu. God fornøjelse!

Fin Alfred filmet til Youtube af amerikansk TV-hold

Behiive Productions, som arbejder tæt sammen med den amerikanske radiostation Folk Alley, har været på Folk Spot Denmark på Tønder Festival, og bagefter rundt i landet for at filme danske sangskrivere og sangere.

De var også på besøg for at hilse på Fin Alfred og høre nogle af hans gamle viser, og interviewe ham om den danske sangtradition og hans liv med de gamle sange.

Der var ‘Danish pastry’ (wienerbrød) på bordet, og kaffe i kopperne, og der blev filmet flittigt med to kameraer i løbet af formiddagen, og grinet og sunget til den store guldmedalje. Vi siger selvfølgelig til når materialet er oppe på Youtube.

Rigtig dansk sommer på Musik over Præstø Fjord Festival

Så er Fin Alfred vel hjemme efter tre dage på Musik over Præstø Fjord Festival i Nr. Snedsted ved Tappernøje. Festivalen bød på masser af glade mennesker og god musik på en rigtig hyggelig festival med sol og blæst og regn i hvad der ligende fuldstændig tilfældig rækkefølge, og nogle lidt kølige nætter.

Fin samlede godt med folk til sin workshop om danske viser og gårdsange lørdag formiddag, og sluttede af med at give en formiddagskoncert søndag morgen i Café Teltet.

– Det var en god oplevelse, og det er dejligt at festivalen er så lokal, og ikke er for stor. Man går rundt og kender hinanden, og mødes og kan finde hinanden, det kan jeg godt lide. Det kan man ikke på andre festivaler. Jeg tager hatten af for alle de frivillige, uden dem fungerede det simpelthen ikke, så dem har jeg meget respekt for. Jeg var meget tilfreds med at spille søndag morgen for glade friske sang-glade mennesker som havde lyst til at være med.

Her kan du se en anmeldelse af Musik over Præstø Fjord Festival fra RootsZone.dk

Fin Alfred på Nysted Middelalderfestival 2018

Igen i år er Fin Alfred at finde på flere middelaldermarkeder og festivaler i sommerens løb, heriblandt Nysted Middelalderfestival som løber af stablen 3. – 5. august, og hvor han bl. a. sammen med datteren Stine Boline står i bod, deltager i festivallivet og i øvrigt overnatter.

Danmarks smukkeste middelalderfestival afholdes med Aalholm Slot som baggrund i den hyggelige købstad Nysted. Siden byen fejrede sit 600 års jubilæum i 2009, har Nysted haft sin egen middelalderfestival, der viser en købstad i højeste gear for 600 år siden.

Over 300 middelalderfolk og arbejdende værksteder, giver et brag af en oplevelse. Store ridderturneringer, handelsboder, middelaldermad, musik, gøgl og masser af aktiviteter for børn og voksne. Her er bueskydning og flotte kampshows, ja oplev middelalderen på tætteste hold.

Og så møder man jo en masse man kender, ligesom man får nye venner – som her hvor Fin får sig en snak med Søren Hammerlund og Mia Guldhammer fra middelalderbandet Virelai, om hjemmelavede rytmeinstrumenter af ben, og om hvordan man spiller på og med et par tørrede svanefødder (Som du kan se i videoen herunder).

 

Næste punkt i kalenderen er når Fin optræder på Musik over Præstø Fjord Festival i næste weekend, men det kan du læse mere om andet steds her på siden.

Fin Alfred spiller på Musik over Præstø Festival i august 2018

Når Musik over Præstø Fjord Festival løber af stablen august 2018, er Fin Alfred bl.a. de optrædende – og det er ikke første gang.

Han har flere gange spillet sine viser og sange for den lille hyggelige festivals publikum, arrangører og frivillige, og han ser frem til at være med til at fejre festivalens 10 års jubilæum, i dagene 9. – 12. august.

Udover en koncert, skal Fin også give en workshop med gårdsange på festivalen.

Fin har i øvrig et stort publikum på sydsjælland hvor han har boet i flere perioder, bla. i Everdrup og i Dysted, ligesom han i sin tid startede folkemusikensemblet De Dysted Spillemænd, som i mange år har holdt til i Musikkens Hus i Fensmark.

På Musik over Præstø Fjord fejrer de i år deres 10 års jubilæum i den lille landsby Nr. Smidstrup tæt på Tappernøje, med et overflødighedshorn af musik, dans og workshops for store og små.

Her finder du navne som Basco m. Jullie hjetland (DK/S), Calibut band med George Mihalache (DK/S), Fru Skagerrak (DK/S/N), Mames Babegenush (DK), Phønix (DK), Nordic Fiddlers (N/S/SCO), Spöket i Köket (DK/S), Roskilde Spillemandslaug (DK), Tone Hulbækmo Band (N) og mange, mange flere.

Festivalen byder desuden på vikingemarked, dansetræ, bålpladser, kyssebænk, teltpladser, legepladser, buskspil, fælleskøkken, og mange andre sjove og spændende familiebaserede aktiviteter.

Du kan få mere at vide på www.folkemusik.com og på www.facebook.com/musikoverpf

4. maj – Istedgade overgiver sig aldrig!!

Fin Alfred deltog igen i år i fejringen af befrielsesdagen d. 4. maj, og spillede sammen med blæserne i Røde Horn ved fakkeltoget mod nazisme, racisme og fremmedhad.

Samme aften satte tusinder af danskere landet over stearinlys i vinduerne for at mindes befrielsen og håbet om en fredelig verden. Fin Alfred:

“Det var en hyggelig aften på Vesterbro, men mange af dem der bor i Istedgade nu om dage kender jo ikke gadens historie. Mange af de turister vi mødte derinde vidste heller ikke noget, men de var meget nysgerrige, og så kunne vi jo fortælle dem lidt om at vi nu har haft fred i Danmark 73 år. Demokratiet og retsstaten er jo ikke noget der er os givet, det er noget generationer af danskere har kæmpet for, og som er unde pres hver eneste dag.”

Du kan læse mere om arrangementet i denne artikel i Arbejderen, Danmarks eneste røde dagblad.

Tak for alle sangene i året der gik – vi ses i 2018!

Efter en dejlig efterårsturné i Danmark gør Fin Alfred klar til det nye år.

Den 25. oktober 2017 fyldte Fin Alfred 78 år, og tog i den forbindelse på en dejlig turné rundt i landet med fokus på håndværker- og naversange i Skyttehuset i Vejle, alle mulige andre sjove sange på Maglebrænde Gamle Skole og Arne B i Svendborg, til især københavnersange i KU:BE på Frederiksberg i København, i forbindele med Copenhagen Folk Clubs 20 års jubilæum.

Turen bød på mange må og store højdepunkter, såsom stolt fællessang i ‘Åh disse minder’ i Vejle, en rørende og poetisk, næsten lavmælt, fælles version af ‘Åh Maria jeg vil hjem til dig’ i Maglebrænde på Falster, og med en rablende a cappella banjosang i Svendborg.

Overalt tog publikum rigtigt godt i mod Fin Alfred og hans enorme repertoire af meget forskellige sange, som han har lært på sin lange vandring, og der blev solgt masser af CD’er, fire stk. for en hund – det er jo snart jul.

Men nu er det slut for denne gang og julefreden nærmer sig, men vi ses igen i 2018.